Pædagoger i kommunal glemsel

Borgerdrevne forslag Et forslag om 'loft over pædagogernes alenetid' nåede næsten 800 likes, da Rødovre Lokal Nyt oprettede en vejledende afstemning om borgerdrevne forslag på Facebook. Nu er det demokratiske initiativ rykket over på kommunens egen hjemmeside, og forslaget har fået én stemme.

Af André Bentsen - 9. december 2016

2000 læsere havde givet deres besyv med, da Rødovre Lokal Nyt efter sommerferien kickstartede en temperaturtagning på, hvilke problemstillinger, der lå borgerne mere på hjertet, end dem politikerne af sig selv behandler på rådhuset. For to måneder siden skrev Rødovre Kommune så Danmarkshistorie ved at gøre det muligt for de borgerdrevne forslag at komme til debat i kommunalbestyrelsen. Ja, det skulle faktisk være så nemt som muligt, og derfor oprettede kommunen selv et sted på deres hjemmeside rk.dk, hvor man helt i demokratiets ånd kunne komme med sit eget forslag og stemme på andres. I dag er der kun fire forslag, og det forslag, der har fået flest stemmer, har kun fået 49. Der skal 1305 stemmer til, før politikerne tager forslaget op til diskussion. Men måske er det igen det nye barn i klassen, der råber højst.

Loft over alenetiden

I fredags oprettede pædagog Helle Bjerregaard nemlig forslaget 'Loft over pædagogers alenetid med børn', som i sommers var den absolutte favorit blandt byens læsere. Hun håber nu, at flere vil finde ind på kommunens hjemmeside og stemme. "Pædagogers alenetid med børn spænder ben for kvalitetsarbejde. Når jeg eksempelvis er alene med 15 børn fra klokken 15, så kan jeg ikke fordybe mig i en leg sammen med et barn eller være nærværende i kontakten over længere tid. Og det er jo netop det, jeg er ansat til at være," siger Helle Bjerregaard og fortsætter: "Jeg bliver i stedet nødt til at have overblikket over samtlige børns trivsel; altså være den, der tørrer måse på toilettet, løser konflikter, hilser på forældre og bare er til stede."

Personalet knokler

Helle Bjerregaard vil gerne have diskuteret alenetid på et højere plan. For i hverdagen er det noget de ansatte og forældrene diskuterer hele tiden. "Vi er heldige på mit arbejde, at stuerne er tætte på hinanden, så der er altid mulighed for at tilkalde hjælp. Eksempelvis at sende det barn fra børnehaven, der skal skiftes, hen i vuggestuen så han kan få hjælp af en af vuggestuens voksne, når jeg er alene på stuen. Min stue har ikke puslefaciliteter," siger Helle Bjerregaard, der håber, det borgerdrevne forslag vil sætte fokus på, at pædagogerne med de midler institutionerne har, ikke kan leve op til kommunens forpligtelse om kvalitet i pasningen. "Forældrene, på mit arbejde, ved godt, at vi nogle gange er alene på stuen, og at det er et vilkår. Det handler ikke kun om alenetid, men alenetid er bare et symptom på, at skruen er vredet alt for hårdt. Over tid er normeringen blevet ringere, og det kan mærkes," siger hun.

Husk at stemme på rk.dk

På rådhuset ærgrer viceborgmester Peter Mikkelsen (Ø) sig over, at initiativet med de borgerdrevne forslag ikke bruges bedre. "Man kommer ikke så meget på kommunens hjemmeside, hvis man ikke på forhånd leder efter noget. Der ville Lokal Nyts hjemmeside måske have været et mere oplagt sted at samle afstemningen. Det er synd, for det er en rigtig god idé, som fortjener en bedre skæbne, end den har lige nu," siger Peter Mikkelsen og tilføjer: "Jeg vil kraftigt opfordre alle til at gå ind og se på de forslag der er, og stemme for dem man kan bakke op om."

Hvis du vil stemme på et af de borgerdrevne forslag, kan du gøre det her: https://www.rk.dk/politik/borgerdrevne-forslag/opret-forslag/?tx_wecdisc...

Men husk kun at stemme, hvis du kommer fra Rødovre.