Farvelfærdsalliancen

råber op

Selvom Rødovre Kommune i år slipper for nedskæringer og for det forhadte omprioriteringsbidrag, har de faglige organisationer dannet en velfærdsalliance, der skal værne mod flere nedskæringer i den nære velfærd.

Af André Bentsen - 16. september 2016,

Hvis regeringen skal trække moderniserings- og effektiviseringsprogrammet tilbage, skal diskussionen om Danmarks velfærd ud i hver eneste kommune, hvert eneste private og offent- lige arbejdsplads, boligkvarter og uddannelsessted." Sådan lød budskabet, da faglige organisationer og politiske partier til venstre for regeringen torsdag skruede op for mikronen foran Rødovre Bibliotek. Her advarede politikere fra SF, Enhedslisten, Socialdemokratiet og Alternativet imod at presse et velfærdssamfund yderligere, der allerede er i knæ. "Faktum er, at der nu kommer til at være tusindvis af danskere, der skal leve for 3000 kroner mindre om måneden på grund af det nye kontanthjælpsloft. Jeg ved ikke med jer, men jeg kan ikke hive 3000 kroner ud af budgettet fra den ene dag til den anden, og taberne bliver dem, der er mest sårbare. Det bliver børnene, der kommer til at betale prisen," sagde Lisbeth Zornig Andersen, der var inviteret som taler.

Tænk på børnene

Og hun er ikke i tvivl om, hvor slaget skal slås. "For første gang siden 2. Verdenskrig uddanner vi færre mønsterbrydere end dem før os. Det er blevet sværere at være studerende, det er blevet sværere at være ung, og det er blevet sværere at være barn. Jeg får ondt i maven, når jeg tænket på de børn, der bliver ramt af de prioriteringer, der sker på Christiansborg. Jeg vil ikke blande mig i, hvor man sætter sit kryds, men jeg synes, man skal tænke over, hvilken fremtid man gerne vil give børnene," understreger Lisbeth Zornig Andersen.

BilagStørrelse
velfærdsalliancen-5-620x413.jpg84.96 kB
velfærdsalliancen-1-620x413.jpg64.9 kB