Kommunalt

Viceborgmester lockouter sig selv

Lockout Som Rødovres viceborgmester er Peter Mikkelsen med til at lockoute hundreder af offentligt ansatte, hvis der ikke findes en løsning på overenskomstforhandlingerne. Som ansat i nabokommunen er han selv lockoutet. Alligevel siger han, at det ikke er hans lockout og at sparede midler skal indefryses.

Af André Bentsen, Rødovre Lokal Nyt den 26.3.2018

Det er ikke kun folketinget, der er delt i to, hvis det ender med en storkonflikt i Danmark i starten af april måned.

Emneord:

Tre partier går sammen venstrefløjen

25. aug 2017

kommunalvalg Enhedslisten, SF og Alternativet har indgået teknisk valgforbund og peger samtidig alle på Erik Nielsen som borgmester efter kommunalvalget.

Af Christian Valsted

Emneord:

Rødovre dropper alle aftaler med skattesnydere

Det startede egentlig med et spørgsmål fra din lokalavis til den lokale venstrefløj om de ligesom de røde venner i Albertslunds byråd mente, at Rødovre skulle undsige sig at arbejde med skatteunddragere. Nu er spørgsmålet blevet til politik.

Af André Bentsen

Emneord:

Rødovre rammer regnskabet

økonomi De kommunale regneark holdt næsten helt stik i 2016. Rødovre Kommunes regnskab for 2016 viser, at der, ud af et planlagt budget på små to milliarder kroner, kun var en afvigelse på 0,1 procent til service til borgerne.

Af Christian Valsted, Rødovre Lokal Nyt

Emneord:

Ikke opbakning til udvidelse af Kommunalbestyrelsen

politik Voksende arbejdsopgaver er en af årsagerne til, at Enhedslisten ønsker at udvide Kommunalbestyrelsen med to medlemmer. Hverken Socialdemokraterne, Venstre eller Dansk Folkeparti kan se fidus i forslaget.

Af Christian Valsted, Rødovre Lokal Nyt

Emneord:

Ø vil skære i skoledagen

skole Undervisningsministeriet lagde i sidste uge op til, at enkelte kommuner kunne lave forsøg med en mere fleksibel tilrettelæggelse af skoledagen. En mulighed Enhedslisten i Rødovre vil udnytte.

Af André Bentsen

Rødovre bør udnytte de nye fleksible muligheder for tilrettelæggelse af skoledagen med fravigelse af folkeskolelovens §§ 14b og 16a, som undervisningsministeriet forleden lagde op til med et nyt rammeforsøg.

Emneord:

Bedre virksomhedsservice i samarbejde med fagforeningerne

læserbrev Ligesom mange andre af landets jobcentre er Jobcenter Rødovre i øjeblikket ved at styrke kontakten til virksomhederne.

Af Vibeke Kold Medlem af Enhedslisten i Rødovre og ansat i en a-kasse

Emneord:

Vil tjekke firmaers skattepapirer

samarbejde I Albertslund har politikerne besluttet at droppe samarbejde med firmaer, der unddrager sig skat. Nu vil Enhedslisten have Rødovre til at gøre det samme. Sågar også dem, som hjælper unddragerne.

Af André Bentsen, Rødovre Lokal Nyt den 25.1.2017

Emneord:

Netbrugere: Islevbadet skal være offentligt igen

islevbadet 88 procent af deltagerne i en afstemning på rnn.dk, så gerne at Islevbadet ændrer status fra foreningsbad til offentligt bad. Politisk er der delte meninger om svømmehallens fremtid.

Af Christian Valsted, Rødovre Lokal Nyt - 29. september 2016,

Emneord:

Budget 2017 er mere matematik end politik.

Budget 2017 byder ikke på de store ændringer eller udfordringer i forhold til budget 2016, som Enhedslisten var en del af, så vi har valgt at være med i budgetforliget for 2017. Enhedslisten har haft fokus på de mange høringssvar vi har modtaget. Derfor glæder det os især, at der bliver iværksat en undersøgelse af alenetid i daginstitutionerne og vikartimer i folkeskolen, og at Træningscenteret får en tiltrængt renovation.

Fakta: De store investeringer i 2017

Emneord: